Home » Developer & Programmer » Reports & Discoverer » REP-50004: No report is specified on the command line (Oracle Forms & Reports 12c)
REP-50004: No report is specified on the command line [message #686845] Wed, 25 January 2023 02:32 Go to next message
Rehan Mirza
Messages: 67
Registered: July 2004
Location: Pakistan
Member

Hello all,

I am trying to call a report using WEB.SHOW_DOCUMENT(). Reports are working fine with PARAMFORM=NO & PARAMFORM=YES.
Only one report is given error “REP-50004: No report is specified on the command line.”, If it run with PARAMFORM=YES. If PARAMFORM=NO, it is working fine.

Note: Other reports are working fine with PARAMFORM=YES.

Thanks in advance
Rehan Mirza

[Updated on: Wed, 25 January 2023 04:25]

Report message to a moderator

Re: REP-50004: No report is specified on the command line [message #686848 is a reply to message #686845] Wed, 25 January 2023 12:57 Go to previous messageGo to next message
Littlefoot
Messages: 21811
Registered: June 2005
Location: Croatia, Europe
Senior Member
Account Moderator
Check URL; there's server name, USERID, some other parameters, but - really, no report name (or we don't see it).

server=rep_wls_reports_orcl-forms&userid=IBSOIFC/ja494....&desformat=pdf&destype=cache&paramform=YES&rep
Re: REP-50004: No report is specified on the command line [message #686849 is a reply to message #686848] Thu, 26 January 2023 00:30 Go to previous messageGo to next message
Rehan Mirza
Messages: 67
Registered: July 2004
Location: Pakistan
Member

Thank you for the reply.
Below is the URL.

http://10.40.2.88:9002/reports/rwservlet?server=rep_wls_reports_orcl-forms&userid=IBSOIFC/ja4942Xqs@ORCL&destype=CACHE&de sformat=PDF&desname=D:\OIFC\FMXS\IBSRR015U.PDF&paramform=YES&report=D:\OIFC\FMXS\IBSRR015U.REP

If FARAMFORM=NO report executed successfully. I am getting error only if PARAMFORM=YES, I am able to reach parameter screen but when I click on SUBMIT QUERY it gives me the error "REP-50004: No report is specified on the command line".

/forum/fa/14682/0/

Regards,
Rehan Mirza
  • Attachment: ERROR.jpg
    (Size: 193.79KB, Downloaded 3276 times)
Re: REP-50004: No report is specified on the command line [message #686857 is a reply to message #686849] Fri, 27 January 2023 00:13 Go to previous messageGo to next message
Littlefoot
Messages: 21811
Registered: June 2005
Location: Croatia, Europe
Senior Member
Account Moderator
Error means:
REP-50004: No report is specified on the command line.

Cause: There is no report name specified on the command line.

Action: Specify the name of the report on the command line.

Level: 1

Type: ERROR

Now that you posted the whole URL, it is obvious that report name is specified, so my guess would be that you hit a bug. I checked My Oracle Support but didn't find anything obvious (there are references to that error code, but nothing along with PARAMFORM=YES. Perhaps you should contact Oracle and see what they have to say.

~ o ~

Meanwhile, try to relocate parameter:

http://10.40.2.88:9002/reports/rwservlet?server=rep_wls_reports_orcl-forms&report=D:\OIFC\FMXS\IBSRR015U.REP&userid=...
                                                                          ----------------------------------
                                                                          put it here

Re: REP-50004: No report is specified on the command line [message #686917 is a reply to message #686848] Tue, 31 January 2023 04:47 Go to previous messageGo to next message
Rehan Mirza
Messages: 67
Registered: July 2004
Location: Pakistan
Member

Including a hidden action for post method will resolve this issue, below are the steps:

1. Open the report in Reports builder.

2. Right click on the report name and bring up the property inspector.

3. Under Report Escapes -> Before Form Value click the 3 dots ...

4. Modify this line:
From:
<form method=post>
To:
<form method=post action="_action_">
<input name="hidden_run_parameters" type=hidden value="_hidden_">


5. Compile All and Save the report.

6. Deploy on the server and test it with paramform=yes.
Re: REP-50004: No report is specified on the command line [message #686921 is a reply to message #686917] Wed, 01 February 2023 12:18 Go to previous message
Littlefoot
Messages: 21811
Registered: June 2005
Location: Croatia, Europe
Senior Member
Account Moderator
Great! I'm glad you made it work! Thank you for letting us know.
Previous Topic: 12c report Error while calling report with PARAMFORM=YES
Next Topic: The frame with the total amount is separated from the above repeating frame.
Goto Forum:
  


Current Time: Fri May 24 04:28:07 CDT 2024